ArielspaceNyheterSvensk rymdindustriInternationelltReportageRymdaktierRymdmuseumOm ArielSpaceSökLogga in
Om ArielSpace
Julföljetong 2018: En paradox! Del 1.
Del 2: Ut ur garderoben.
Del 3: Det är 1955!
Del 4: "Vad använder ni som bytesmedel?"
Del 5: Märkvärdiga verktyg!
Del 6: Dags att vakna!
Del 7: "Det är omöjligt!"
Del 8: Varifrån kommer de?
Del 9: En korridor ut i tomma luften?
Del 10: Genom korridoren.
Del 11. Framtidens laboratorium.
Del 12. "Vårt uppdrag har misslyckats!"
Del 13. "Dörren till framtiden är stängd!"
Del 14. Är det möjligt att förstå paradoxen?
Del 15. Slutet på julföljetongen
Paradoxen Del 5: Märkvärdiga verktyg! (2018-12-18)

Nummer ett och nummer tre böjde sig över slantarna. ”Vad tror du?” sa nummer ett. Nummer tre sa: ”Tror du att han skojar med oss?” Nummer ett tittade upp på Ben Farlan. Ben sträckte fram sina händer med handflatorna upp. ”Detta är vårt betalningsmedel”, sa han. 

Nummer ett sa ” Han skulle inte våga ljuga för oss. ”Han tog ett av mynten. ”Pröva den här, det är den största.” Nummer tre tog fram en annan låda, som något liknade den föregående. Den var ungefär så stor som en cigarrlåda men gjord av ett mörkt material. Han tog upp slanten, lyfte ett lock och släppte ned den. 

”Jag måste ha något material att göra den av”, sa han. Nummer ett knackade med knogen mot den spiralvridna järnfoten till Ben Farlans golvlampa. ” Vad sägs om denna?” Nummer tre sneglade dit. ”Duger kanske”, sa han. ”Det här myntet är en legering. Jag tvekar om det går att göra fler av den utan att vi får tag på material till det.” 

”Använd den här då”, befallde nummer ett. ”Det borde räcka.” En liten ljusstråle trängde ut från nummer tres låda och han lät den gå över lampan från fot till topp. Under ett ögonblick hände ingenting , sedan upplöstes lampfoten långsamt och föll ihop på golvet till en hög blänkande mynt.
 
”Det var som tusan”, sa Ben Farlan. 

”Vi delar dem emellan oss” sa nummer ett. De böjde sig ned på golvet och plockade upp händerna fulla med småmynt och stoppade dem i fickorna. ”Något annat?” sa nummer ett. Nummer tre funderade ett ögonblick . ”Nej, det borde vara klart nu” sa han. 

”Utom beträffande den här” sa nummer två olycksbådande, medan han nickade mot Ben Farlan. Nummer ett tittade på honom. "Vi kan inte ta risken att lämna honom kvar här vid ingången", sa nummer två. ”Inte utan att lämna kvar en vakt. Och vi kan komma att behövas alla tre för att klara uppdraget.” 

”Eliminera honom och låt oss komma iväg”, sa nummer ett över axeln medan han gick mot dörren. 

”Vänta ett ögonblick, gubbar”, började Ben Farlan desperat. 

Han kom inte längre. Nummer två pressade ihop läpparna och en skarp, purpurfärgad stråle sköt ut från hans vapen. 

Ben Farlan kände hur hans hjärna krympte ihop. 


(Fortsättning följer...)

Uppdaterat 2018-12-18
Utskriftsvänlig sida
rymden@arielspace.se
Provided by Webforum