ArielspaceNyheterSvensk rymdindustriInternationelltReportageRymdaktierRymdmuseumOm ArielSpaceSökLogga in
Om ArielSpace
Julföljetong 2018: En paradox! Del 1.
Del 2: Ut ur garderoben.
Del 3: Det är 1955!
Del 4: "Vad använder ni som bytesmedel?"
Del 5: Märkvärdiga verktyg!
Del 6: Dags att vakna!
Del 7: "Det är omöjligt!"
Del 8: Varifrån kommer de?
Del 9: En korridor ut i tomma luften?
Del 10: Genom korridoren.
Del 11. Framtidens laboratorium.
Del 12. "Vårt uppdrag har misslyckats!"
Del 13. "Dörren till framtiden är stängd!"
Del 14. Är det möjligt att förstå paradoxen?
Del 15. Slutet på julföljetongen
ParadoxenDel 4. "Vad använder ni som bytesmedel?" (2018-12-16)

”Vasa?” utbrast Ben och tittade på sina kläder. Han stod i skjortärmarna. ”Jag har varken halsduk eller kavaj på mig”, sa han. ”Och inte heller överrock.” ”Ta på er dem då”, befallde nummer ett.

Ben gick bort till garderoben utan att veta hur det kunde se ut därinne. Men ingenting tycktes förändrat. I det trånga utrymmet fanns hans kläder. Han tog kavajen från en hängare och en halsduk från en hylla. De tittade tyst på honom medan han knöt slipsen, knäppte kavajen och fick på sig överrocken.

”Är ni klädd för att gå ut på gatan nu?” Han hade tofflor på fötterna men det märkte han inte. ”Ja”, sa han.

Nummer tre hade tagit fram något som såg ut som en kamera. Han riktade den mot Ben Farlan ett ögonblick och sa sedan: ”All right, då pojkar, ställ upp er där.” De andra ställde sig framför honom.
Nummer tre riktade kameran mot dem. Deras kläder försvann som i dimma och blev sedan fullt tydliga igen. De var båda klädda exakt som Ben Farlan, ända till den minsta färgklick på slipsen.

”Det var som…” sa Ben Farlan.

Nummer två tog kameran från nummer tre och riktade den mot honom. På några sekunder var nummer tre klädd på samma sätt som sina kamrater.

”Något annat?” Nummer ett tittade från den ene till den andre. ”Bytesmedlen” sa nummer tre. ”Vi bör inte vara långt borta men vi kan behöva de där bytesmedlen. De hade kommit obetydligt längre än bytesstadiet. De använde metaller. Vi måste skaffa oss lite.”

Nummer ett vände sig mot Ben Farlan. ”Vi behöver lite av era bytesmedel.”

”Det behöver jag också”, mumlade Ben. ”Annars skulle jag ha övergivit det slavdrivarjobb jag har på laboratoriet så fort jag kunde…”

Nummer två lyfte sitt vapen. ”Ge oss en summa av ert bytesmedel!” röt han.

Ben Farlan kved. ”All right” sa han, all right, om ni vill utöka inbrottet med rån.” Han stoppade handen i fickan och tog upp vad han hade i växelpengar. Han sköt över dem till kaffebordet och höll andan medan han väntade att de skulle be att få låna hans sedlar.

(Fortsättning följer...)

Uppdaterat 2019-01-21
Utskriftsvänlig sida
rymden@arielspace.se
Provided by Webforum