ArielspaceNyheterSvensk rymdindustriInternationelltReportageRymdaktierRymdmuseumOm ArielSpaceSökLogga in
Rymdaktier
Gomspace
AAC Clyde Space
Ovzon
Unibap
Pressmeddelanden
Unibap       Valda citat från Unibaps webbplats:

Unibap är verksamt inom molnbaserade automationslösningar och artificiell intelligens för användning i rymden.

SpaceCloud.

I vår strålningståliga SpaceCloud har vi skapat en flexibel och kraftig infrastruktur för AI i rymden. Med vår mjuk- och hårdvara erbjuder vi molntjänster med intelligent databearbetning, sensorhantering och lagring av dataanalyser för anpassad spridning av information.

Kunden kan äga, drifta eller hyra ett utrymme i rymden, vi erbjuder en flexibel infrastruktur.

SpaceCloud-programvaran kan köras på vår hårdvara och utvalda produkter samt integreras enkelt i rymdfarkosterna.  På Dagens Industris webbplats finns en beskrivning av Unibap:


"Unibap är ett svenskt bolag som utvecklar visuella 3D perceptionslösningar till autonoma system och industri-robotik. Bolaget integrerar hård- och mjukvara som används i systemen för att förbättra den visuella förmågan hos robotar, samt för att möjliggöra maskininlärningsfärdigheter och direkt och mer effektiv styrning."

Unibaps webbplats är inte tillgänglig./2020-02-21.Unibap får stöd av rymdinkubator.

Med 50.000 euro på banken och hela rymd-Sverige i ryggen får 40 start-up företag nu exklusiv hjälp med att växa. (Presskonferens 2016-11-21)

ESA har skapat 16 inkubatorer i 12 länder i Europa för startup – företag i rymdbranschen. Nu finns verksamheten också i Sverige. ESA BIC Sweden kommer fram till 2020 att stöda 40 rymd-startups, företag som använder kunskap från rymdverksamhet på jorden eller som skapar något att användas i rymden.

De företag som deltar får ett verksamhetsbidrag med 50.000 euro, och vad som enligt företagens representanter är ännu värdefullare, tillgång till ett stort nätverk. Det finns tre svenska inkubatorer för rymdföretag: Arctic Business Incubator i Luleå, Uppsala Innovation Center och Innovatum i Trollhättan. Verksamheten stöttas av ESA, Rymdstyrelsen och Vinnova.

Idag höll BIC en presskonferens i Stockholm där man presenterade de åtta första företag som får stöd i sin verksamhet.

Fyra av företagen var på plats och presenterade sig. Featherway Robotics AB och Unibap AB utvecklar robotteknologi, Geografiska Informationsbyrån AB använder satellitdata för fjärranalys och WideFind AB utvecklar ett system de kallar "Localise Everything Everywhere."

De åtta företagen har gallrats fram med hjälp av en ansökningsprocedur, och nästa tillfälle att söka detta stöd kommer i maj 2017.

Förutom ovannämnda företag deltar ytterligare fyra i programmet: APR Technologies AB, Schvung Ride AB, Sally R AB och The Code Company AB.
Uppdaterat 2021-03-07
Utskriftsvänlig sida
rymden@arielspace.se
Provided by Webforum